Javna predstavitev zavoda HUMAN.SI je potekala 30.09.2016 od 10h dalje na kolodvorski 28a v Postojni v prostorih v katerih zavod za usposabljanje invalidov deluje.
 
Predstavitve so se udeležili župan občine Postojna Igor Marentič, direktorica občinske uprave Marina Rebec, predstavnice Zavoda RS za zaposlovanje, predstavnica zavoda za rehabilitacijo in izobraževanje invalidov ŠENTPRIMA, predstavnici združenja za duševno zdravje ŠENT, poslovni partnerji zavoda HUMAN.SI in novinarji.
 
Zavod za svetovanje in usposabljanje invalidov HUMAN.SI je bil ustanovljen v marcu 2016 in po 6 mesecih dosega že zavidljive rezultate na področju delovnega usposabljanja in socialne vključenosti invalidov. Za prihodnost imamo zelo ambiciozne načrte, ki temeljijo na dosedanjih rezultatih in na podlagi potreb prepoznanih v družbi ter izkazanih v lokalnem gospodarstvu. Naslednji kratkoročni cilj je pridobitev koncesije za ustanovitev zaposlitvenega centra, kjer bi lahko invalide, ki se pri nas usposabljajo tudi direktno zaposlili. 
 
Gostje današnje predstavitve so bili zadovoljni z rezultati našega mladega podjetja, ki se ukvarja z ljudmi, ki so velikokrat odrinjeni na rob družbe in na nek način stigmatizirani. Način usposabljanja, ki ga izvajamo v zavodu HUMAN.SI vrača ljudem iz ranljivih skupin v naši družbi samozavest in vero v lepšo prihodnost, saj se jim skozi delovno usposabljanje in možnost zaposlitve izenačujejo možnosti z ostalimi delovno aktivnimi ljudmi.
Zavod HUMAN.SI že sodeluje s petimi lokalnimi podjetji in zavodom ŠENTPRIMA ter društvom ŠENT.
Dogovarjamo se še za sodelovanje s SGLŠ Postojna in nekaj sorodnimi društvi. Želimo si še več sodelovanja z zavodom RS za zaposlovanje in občino Postojna, kar pa smo se danes tudi dogovorili.

 

 Ostale fotografije si lahko oglejte tukaj.